Jadłospis 07.09. – 11.09.2020r. |
Poniedziałek 07.09.2020r.
I DANIE:
- krupnik jęczmienny (woda, korpus, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z sosem mięsno-pomidorowym – makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula sól, pieprz, bazylia, tymianek, lubczyk)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- pączek (mąka pszenna, marmolada truskawkowy, jaja, cukier, woda, tłuszcz palmowy, margaryna (oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), drożdże, laktoza (z mleka), olej rzepakowy, emulgator: lecytyna sojowa, skórka pomarańczowa, drożdże, aromat waniliowy, sól)
Wtorek 08.09.2020r.
I DANIE:
- zupa pomidorowa z ryżem (woda, korpus, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk)
II DANIE:
- potrawka z kurczaka (woda, mięso drobiowe, marchew, śmietana 18%, sól, pieprz, koperek, lubczyk, natka pietruszki)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka koperkowa (kapusta biała, marchew, seler, koperek, śmietana 18%, sól, pieprz, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- śliwki
Środa 09.09.2020r.
I DANIE:
- zupa z łupanego grochu (woda, korpus, ziemniaki, groch łupany, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pierogi ruskie (mąka pszenna – gluten, twaróg - laktoza, ziemniaki, woda, cebula, olej roślinny, jaja, sól, pieprz, kurkuma)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- serek waniliowy (ser twarogowy, śmietanka, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna, substancje zagęszczająca: pektyny, mączka chleba świętojańskiego, białka mleka, naturalny aromat waniliowy, barwnik: karoteny)
Czwartek 10.09.2020r.
I DANIE:
- barszcz biały z kiełbasą (woda, kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta z mąki pszennej,, cebula, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn oraz ziele angielskie, woda)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- buraczki (burak, cebula, cukier, sól, przyprawy)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- nektarynka
Piątek 11.09.2020r.
I DANIE:
- zupa pieczarkowa (woda, korpus, ziemniaki, pieczarki, marchew, pietruszka seler, śmietana 18%, mąka pszenna, sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, lubczyk)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba zapiekana z serem (filety rybne, mąka pszenna, sos (woda, ser, mleko, oleje roślinne), pietruszka, sól, aromat, cukier, masło)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cukier, sól, olej rzepakowy)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- Lubiś(mąka pszenna 23,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, jaja 12,5%, olej rzepakowy, stabilizator (glicerol), odtłuszczone mleko w proszku (3,8%)*, pełne mleko w proszku (2,5%)*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, dekstroza, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyna sojowa), aromaty, substancja zagęszczająca (guma guar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), *ekwiwalent 60% mleka świeżego)