Jadłospis 14.09. – 18.09.2020r. |
Poniedziałek 14.09.2020r.
I DANIE:
- zupa ziemniaczana (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z serem i słoniną (makaron-mąka pszenna, ser biały - mleko pasteryzowane, kultury bakterii kwasu mlekowego, sól, skwarki)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- płatki z mlekiem (mleko,mąka 74%: pszenna pełnoziarnista45%, ryżowa, kukurydziana, cukier, syrop z pszenicy i słodu jęczmiennego, kakao 6,2%, olej słonecznikowy, sól, aromaty, emulgator: lecytyna)
Wtorek 15.09.2020r.
I DANIE:
- zupa szczawiowa z jajkiem (woda, korpus, szczaw, jajka, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- parówki (mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, octany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta pekińska, marchew, kukurydza, cukier, sól, olej rzepakowy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- babka piaskowa (mąka pszenna, jaja, margaryna, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy)
Środa 16.09.2020r.
I DANIE:
- zupa fasolowa (woda, korpus, ziemniaki, fasola jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryż z dżemem i śmietaną (ryż, masło, śmietana 18%, dżem (truskawki, maliny, jeżyny, borówki w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy)cukier wanilinowy, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- jogurt owocowy (mleko, cukier, truskawki 1,6%, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromat, barwnik: karminy, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz dodatkowo kultury: Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium Bb-12)
Czwartek 17.09.2020r.
I DANIE:
- barszcz czerwony (woda, korpus, buraki czerwone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk, czosnek granulowany, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba (filety z mintaja, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, sól, lubczyk, pieprz ziołowy,olej rzepakowy,)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka Colesław (kapusta biała, marchew, kukurydza, seler,koperek, śmietana 18%, sól, pieprz, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- banan
Piątek 18.09.2020r.
I DANIE:
- zupa brokułowa (woda, korpus, brokuły, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, lubczyk, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kopytka z masłem (mąka pszenna – gluten, mąka ziemniaczana, ziemniaki, woda, olej roślinny, jaja, sól, kurkuma)
- marchewka z jabłkiem (marchew, jabłko, śmietana 18%,cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- ciasteczka zbożowe Belvita (mąka pszenna 36%, musli 33,3% [zboża pełnoziarniste 24% (płatki owsiane 11,1%, płatki pszenne 9,9%, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1%, płatki jęczmienne 1%, płatki żytnie 1%), rodzynki 7%, suszone kawałki owoców 2,3% (syrop fruktozowo-glukozowy, syrop glukozowy, zagęszczone soki i przeciery (jabłkowy, brzoskwiniowy, morelowy, pomarańczowy), cukier, błonnik pszenny, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), olej palmowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja żelująca (pektyny), aromat, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), olej słonecznikowy)], cukier, olej rzepakowy, kandyzowana skórka pomarańczowa [skórka pomarańczowa 1%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat], składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), emulgatory (lecytyna sojowa, E 472e), sól, aromat, odtłuszczone mleko w proszku. Może zawierać jaja, orzechy)