Jadłospis 21.09. – 25.09.2020r. |
Poniedziałek 21.09.2020r.
I DANIE:
- zupa kalafiorowa (woda, korpus, kalafior, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, kapusta biała, cebula sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- parówki (mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, octany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
Wtorek 22.09.2020r.
I DANIE:
- krupnik jęczmienny (woda, korpus, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- podudzie (podudzie drobiowe, sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, olej)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- mizeria (ogórek świeży, szczypiorek, śmietana 18%, sól, pieprz czarny)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- jogurt owocowy (mleko, cukier, truskawki 1,6%, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromat, barwnik: karminy, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz dodatkowo kultury: Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium Bb-12)
Środa 23.09.2020r.
I DANIE:
- barszcz ukraiński (woda, korpus, buraki czerwone, kapusta biała, fasola jaś, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk, czosnek granulowany, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- sos pieczarkowy (pieczarki, woda, cebula, marchewka, śmietana 18%, masło, sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, koperek, natka pietruszki)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- bułeczka maślana (mąka pszenna, jaja, cukier, woda, masło, drożdże, mleko, aromat waniliowy)
Czwartek 24.09.2020r.
I DANIE:
- zacierka (woda, korpus, ziemniaki, makaron (mąka pszenna), marchew, pietruszka seler, mąka pszenna, sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, lubczyk)
II DANIE:
- kurczak w sosie słodko kwaśnym (filet drobiowy, woda, pomidory, marchew, papryka czerwona, cebula, pietruszka, cukier, ananas, pędy bambusa, mąka pszenna, ocet, sól, ocet ryżowy, czosnek)
- ryż (ryż, masło, sól)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- brzoskwinia
Piątek 25.09.2020r.
I DANIE:
- zupa ogonowa (woda, korpus, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%,marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, papryka słodka czerwona, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- jajko w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem i rzodkiewką (jajko, śmietana 18%, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), szczypiorek, rzodkiewka, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- batonik zbożowy (składniki zbożowe 26% (płatki owsiane pełnoziarniste 12%, mąka kukurydziana, grys kukurydziany, mąka ryżowa), substancja wiążąca: maltitole, chipsy bananowe kawałki 22% (banany 55%, olej kokosowy, cukier, aromat), polewa o smaku kakaowo-mlecznym 17% (olej palmowy, serwatka w proszku z mleka, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa 1%, emulgatory: lecytyny i E 476, aromaty), maltodekstryna, miód piekarski, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyna, sól)