Jadłospis 28.09. – 02.10.2020r. |
Poniedziałek 28.09.2020r.
I DANIE:
- zupa koperkowa (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kasza jęczmienna z sosem mięsno-warzywnym – kasza jęczmienna, mięso mielone wieprzowe, marchewka, groszek zielony, pietruszka, seler, groszek zielony, brukselka, kalafior, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy, cebula sól, pieprz, czosnek, lubczyk)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- chałka – mąka pszenna, woda, cukier, jajka, masło, drożdże, sól
Wtorek 29.09.2020r.
I DANIE:
- zupa z zielonego groszku (woda, korpus, ziemniaki, groszek konserwowy, marchew, pietruszka seler, śmietana 18%, sól, pieprz, lubczyk, koperek, natka pietruszki, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- schab w sosie (schab extra, mąka, sól, pieprz, czosnek, papryka słodka)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona 68%, cebula, majonez [olej rzepakowy, woda, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), żółtko jaja, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól}, cukier ocet spirytusowy, jabłka 1%, sól, przyprawy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- gruszka
Środa 30.09.2020r.
I DANIE:
- zupa ogórkowa (woda, korpus, ogórki kiszone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- bigos ze słodkiej kapusty –(kapusta biała, mięso mielone, kiełbasa, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, majeranek, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- galaretka (cukier, żelatyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwniki: antocyjany, kurkumina, koszelina. Może zawierać: soję, mleko, pszenicę)
Czwartek 01.10.2020r.
I DANIE:
- zupa pomidorowa z makaronem (woda, korpus, makaron (mąka pszenna) koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk)
II DANIE:
- filet z kurczaka (filet drobiowy z kurczaka, jajka, bułka tarta z mąki pszennej, sól, imbir, curry, majeranek, cukier, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, czosnek, kolendra, kminek, goździk, ziele angielskie)
- kasza kuskus (kasza kuskus, masło, sól)
- warzywa z wody (marchewka, brokuły, fasolka szparagowa, masło, sól, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- banan
Piątek 02.10.2020r.
I DANIE:
- zupa grzybowa (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, podgrzybki, śmietana 18%, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pierogi wiejskie (mąka pszenna – gluten, twaróg - laktoza, kasza gryczana, woda, cebula, olej roślinny, jaja, sól, cukier, kurkuma)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- Lubiś(mąka pszenna 23,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, jaja 12,5%, olej rzepakowy, stabilizator (glicerol), odtłuszczone mleko w proszku (3,8%)*, pełne mleko w proszku (2,5%)*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, dekstroza, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyna sojowa), aromaty, substancja zagęszczająca (guma guar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), *ekwiwalent 60% mleka świeżego)