Jadłospis 05.10. – 09.10.2020r. |
Poniedziałek 05.10.2020r.
I DANIE:
- krupnik ryżowy (woda, korpus, ryż, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z serem i słoniną (makaron-mąka pszenna, ser biały - mleko pasteryzowane, kultury bakterii kwasu mlekowego, sól, skwarki)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- budyń (mleko, cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat)
Wtorek 06.10.2020r.
I DANIE:
- zupa jarzynowa (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, groszek zielony, fasolka szparagowa, śmietana 18%, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pieczeń (mięso mielone wieprzowe, pieczarki, papryka czerwona, ser żółty, woda, jajka, bułka tarta z mąki pszennej, mąka pszenna, cebula, sól, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn, ziele angielskie)
- kasza pęczak (kasza pęczak, masło, sól)
- surówka Colesław (kapusta biała, marchew, kukurydza, seler,koperek, śmietana 18%, sól, pieprz, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- pączek (mąka pszenna, marmolada truskawkowy, jaja, cukier, woda, tłuszcz palmowy, margaryna (oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), drożdże, laktoza (z mleka), olej rzepakowy, emulgator: lecytyna sojowa, skórka pomarańczowa, drożdże, aromat waniliowy, sól)
Środa 07.10.2020r.
I DANIE:
- zupa z łupanego grochu (woda, korpus, ziemniaki, groch łupany, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- leniwe z masłem (ziemniaki, twaróg, mąka pszenna, woda, jaja, mąka ziemniaczana, cukier, sól, masło, bułka tarta (mąka pszenna)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- kisiel - cukier, skrobia ziemniaczana 42,6%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne 0,4% (marchwi i hibiskusa, krokosza), witamina C, maltodekstryna, aromaty, sól)
Czwartek 08.10.2020r.
I DANIE:
- rosół z makaronem (woda, udziec drobiowy/korpus, makaron - mąka pszenna, marchew, pietruszka, seler, cebula, lubczyk, natka pietruszki, koperek, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
II DANIE:
- forszmak (szynka wieprzowa, filet drobiowy, kiełbasa, ogórek kiszony, koncentrat pomidorowy, czonsek, majeranek, sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- jabłko
Piątek 09.10.2020r.
I DANIE:
- barszcz czerwony (woda, korpus, buraki czerwone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk, czosnek granulowany, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba (filety z mintaja 75%, mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, skrobie: kukurydziana, ziemniaczana, sól, drożdże, przyprawy, białko jaja kurzego)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka meksykańska(kapusta biała 73%, marchew, majonez [olej rzepakowy, woda, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), żółtko jaja, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól}, kukurydza 5%, cukier, por, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- ciasteczka zbożowe Belvita (mąka pszenna 36%, musli 33,3% [zboża pełnoziarniste 24% (płatki owsiane 11,1%, płatki pszenne 9,9%, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1%, płatki jęczmienne 1%, płatki żytnie 1%), rodzynki 7%, suszone kawałki owoców 2,3% (syrop fruktozowo-glukozowy, syrop glukozowy, zagęszczone soki i przeciery (jabłkowy, brzoskwiniowy, morelowy, pomarańczowy), cukier, błonnik pszenny, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), olej palmowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja żelująca (pektyny), aromat, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), olej słonecznikowy)], cukier, olej rzepakowy, kandyzowana skórka pomarańczowa [skórka pomarańczowa 1%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat], składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), emulgatory (lecytyna sojowa, E 472e), sól, aromat, odtłuszczone mleko w proszku. Może zawierać jaja, orzechy)