Jadłospis 12.10. – 16.10.2020r. |
Poniedziałek 12.10.2020r.
I DANIE:
- zupa ziemniaczana (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z sosem mięsno-pomidorowym – makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula sól, pieprz, bazylia, tymianek, lubczyk)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- wafel ryżowy z dżemem (wafel – ryż100%, dżem (truskawki, maliny, jeżyny, borówki w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy)cukier wanilinowy, cukier
Wtorek 13.10.2020r.
I DANIE:
- barszcz biały z kiełbasą (woda, kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pulpet w sosie (mięso mielone wieprzowe, woda, jajka, bułka tarta z mąki pszennej, mąka pszenna, cebula, sól, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn, ziele angielskie)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- ogórek konserwowy (ogórki, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy (w tym koper, chrzan, czosnek, gorczyca)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- brzoskwinia
Środa 14.10.2020r.
I DANIE:
- zupa ogórkowa (woda, korpus, ogórki kiszone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryż z dżemem i śmietaną (ryż, masło, śmietana 18%, dżem (truskawki, maliny, jeżyny, borówki w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy)cukier wanilinowy, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- muffinki czekoladowe (mąka pszenna, masło, jaja, proszek do pieczenia, śmietana 18%, cukier, kakao, czekolada mleczna)
Czwartek 15.10.2020r.
I DANIE:
- zupa kalafiorowa (woda, korpus, kalafior, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba zapiekana z serem (filety rybne 44%, mąka pszenna, sos (woda, ser 1,7%, mleko, oleje roślinne), pietruszka, sól, aromat, cukier, masło)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, kapusta biała, marchew, kukurydza, papryka, seler,koperek, śmietana 18%, sól, pieprz, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- serek waniliowy (ser twarogowy, śmietanka, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna, substancje zagęszczająca: pektyny, mączka chleba świętojańskiego, białka mleka, naturalny aromat waniliowy, barwnik: karoteny)
Piątek 16.10.2020r.
I DANIE:
- zupa grzybowa z makaronem (makaron: mąka pszenna, woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, podgrzybki, śmietana 18%, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
II DANIE:
- placki ziemniaczane z sosem koktajlowym (ziemniaki 87,7%, cebula 4,9%, oleje roślinne: rzepakowy, słonecznikowy, sól; sos koktajlowy – keczup (pomidory, cukier, ocet spirytusowy, sól, skrobia modyfikowana, aromat naturalny), majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja 6%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat) cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E 385), regulator kwasowości – kwas cytrynowy)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- cebularz (mąka pszenna, drożdże, sól, cukier, mleko, margaryna, jaja, cebula, śmietana 18%, mak)