Jadłospis 26.10. – 30.10.2020r. |
Poniedziałek 26.10.2020r.
I DANIE:
- zupa z łupanego grochu (woda, korpus, ziemniaki, groch łupany, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryż z dżemem i śmietaną (ryż, masło, śmietana 18%, dżem (truskawki, maliny, jeżyny, borówki w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy)cukier wanilinowy, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- babka piaskowa (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, masło, cukru, jajka, proszek do pieczenia)
Wtorek 27.10.2020r.
I DANIE:
- barszcz biały z kiełbasą (woda, kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe z szynki, cebula, marchewka, mąka, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek, papryka czerwona)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- sałatka szwedzka (ogórki, ocet, sól, cukie)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- herbatniki – mąka pszenna, cukier, tłuszcz palmowy, syrop cukru inwertowanego, serwatka w proszku (z mleka) skrobia, substancje spulchniające (E 503, E 500, E 450), sól, aromat, emulgator (lecytyna sojowa)
Środa 28.10.2020r.
I DANIE:
- zupa pomidorowa z ryżem (woda, korpus, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk)
II DANIE:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, kapusta biała, cebula sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- płatki z mlekiem (mleko, płatki -mąka 74%: pszenna pełnoziarnista45%, ryżowa, kukurydziana, cukier, syrop z pszenicy i słodu jęczmiennego, kakao 6,2%, olej słonecznikowy, sól, aromaty, emulgator: lecytyna
Czwartek 29.10.2020r.
I DANIE:
- zupa jarzynowa (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, groszek zielony, fasolka szparagowa, śmietana 18%, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kopytka ze szpinakiem (mąka pszenna – gluten, mąka ziemniaczana, ziemniaki, szpinak, woda, olej roślinny, jaja, sól, kurkuma)
- filet w sosie (woda, mięso drobiowe z fileta, marchew, śmietana 18%, sól, pieprz, koperek, lubczyk, natka pietruszki)
- mini marchewka (mini marchewka, masło, sól)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- jabłko
Piątek 30.10.2020r.
I DANIE:
- zupa pieczarkowa (woda, korpus, ziemniaki, pieczarki, marchew, pietruszka seler, śmietana 18%, mąka pszenna, sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, lubczyk)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba po grecku (filety z miruny, mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, marchew, pietruszka, seler, cebula, koncentrat pomidorowy, masło, sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- batonik zbożowy (składniki zbożowe 26% (płatki owsiane pełnoziarniste 12%, mąka kukurydziana, grys kukurydziany, mąka ryżowa), substancja wiążąca: maltitole, chipsy bananowe kawałki 22% (banany 55%, olej kokosowy, cukier, aromat), polewa o smaku kakaowo-mlecznym 17% (olej palmowy, serwatka w proszku z mleka, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa 1%, emulgatory: lecytyny i E 476, aromaty), maltodekstryna, miód piekarski, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyna, sól)