Jadłospis 09.11. – 13.11.2020r. |
Poniedziałek 09.11.2020r.
I DANIE:
- krupnik ryżowy (woda, korpus, ryż, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z serem i słoniną (makaron-mąka pszenna, ser biały - mleko pasteryzowane, kultury bakterii kwasu mlekowego, sól, skwarki)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- budyń (mleko, cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat)
Wtorek 10.11.2020r.
I DANIE:
- zupa brokułowa (woda, korpus, brokuły, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, lubczyk, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pulpet w sosie (mięso mielone wieprzowe, woda, jajka, bułka tarta z mąki pszennej, mąka pszenna, cebula, sól, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn, ziele angielskie)
- kasza gryczana (kasza gryczana, masło, sól)
- surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, papryka, kukurydza, marchewka, cebula, olej, sól, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- herbatniki – mąka pszenna, cukier, tłuszcz palmowy, syrop cukru inwertowanego, serwatka w proszku (z mleka) skrobia, substancje spulchniające (E 503, E 500, E 450), sól, aromat, emulgator (lecytyna sojowa)
Środa 11.11.2020r. – Narodowe Święto Niepodległości
Czwartek 12.11.2020r.
I DANIE:
- zupa pomidorowa z makaronem (woda, korpus, makaron (mąka pszenna) koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk)
II DANIE:
- potrawka z kurczaka (woda, mięso drobiowe, marchew, śmietana 18%, sól, pieprz, koperek, lubczyk, natka pietruszki)
- ryż(ryż, masło, sól)
- marchewka z chrzanem (marchew, jabłko, śmietana 18%, chrzan, sól, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- batonik zbożowy (składniki zbożowe 26% (płatki owsiane pełnoziarniste 12%, mąka kukurydziana, grys kukurydziany, mąka ryżowa), substancja wiążąca: maltitole, chipsy bananowe kawałki 22% (banany 55%, olej kokosowy, cukier, aromat), polewa o smaku kakaowo-mlecznym 17% (olej palmowy, serwatka w proszku z mleka, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa 1%, emulgatory: lecytyny i E 476, aromaty), maltodekstryna, miód piekarski, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyna, sól)
Piątek 13.11.2020r.
I DANIE:
- zupa grzybowa (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, podgrzybki, śmietana 18%, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pierogi lubelskie (mąka pszenna – gluten, twaróg - laktoza, , woda, cebula, olej roślinny, jaja, sól, cukier, kurkuma, masło)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- ciasto orzechowo - jabłkowe ( mąka pszenna, cukier, jajka, proszek do pieczenia, masło, jabłka, orzechy)