Jadłospis 16.11. – 20.11.2020r. |
Poniedziałek 16.11.2020r.
I DANIE:
- zupa ziemniaczana (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z sosem mięsno-pomidorowym – makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula sól, pieprz, bazylia, tymianek, lubczyk)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- chałka (mąka pszenna, woda, cukier, jajka, masło, drożdże, sól)
Wtorek 17.11.2020r.
I DANIE:
- barszcz biały z kiełbasą (woda, kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- schab w sosie (schab extra, mąka pszenna, sól, pieprz, czosnek, papryka słodka)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka „smakuj zdrowia”(kapusta biała, marchew, seler, śmietana 18%, sól, pieprz, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- Lubiś(mąka pszenna 23,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, jaja 12,5%, olej rzepakowy, stabilizator (glicerol), odtłuszczone mleko w proszku (3,8%)*, pełne mleko w proszku (2,5%)*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, dekstroza, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyna sojowa), aromaty, substancja zagęszczająca (guma guar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), *ekwiwalent 60% mleka świeżego)
Środa 18.11.2020r.
I DANIE:
- zupa z zielonego groszku (woda, korpus, ziemniaki, groszek konserwowy, marchew, pietruszka seler, śmietana 18%, sól, pieprz, lubczyk, koperek, natka pietruszki, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pierogi ruskie (mąka pszenna – gluten, twaróg - laktoza, ziemniaki, woda, cebula, olej roślinny, jaja, sól, pieprz, kurkuma)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- szarlotka (mąka pszenna, masło, cukier, jajka, proszek do pieczenia, jabłka, cynamon)
Czwartek 19.11.2020r.
I DANIE:
- rosół z makaronem (woda, udziec drobiowy/korpus, makaron - mąka pszenna, marchew, pietruszka, seler, cebula, lubczyk, natka pietruszki, koperek, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
II DANIE:
- udko (udko drobiowe, sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, olej)
- ryż (ryż, masło, sól)
- warzywa z wody (marchewka, brokuły, fasolka szparagowa, masło, sól, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- kisiel - cukier, skrobia ziemniaczana 42,6%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne 0,4% (marchwi i hibiskusa, krokosza), witamina C, maltodekstryna, aromaty, sól)
Piątek 20.11.2020r.
I DANIE:
- zupa fasolowa (woda, korpus, ziemniaki, fasola jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba (filet z miruny, mąka pszenna, bułka tarta z mąki pszennej, jajko, sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, olej)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona, cebula, jabłko, majonez [olej rzepakowy, woda, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), cukier, sól, przyprawy)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- banan