Jadłospis 15.02. – 19.02.2021r. |
Poniedziałek 15.02.2021r.
I DANIE:
- zupa brokułowa (woda, korpus, brokuły, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, lubczyk, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- placki ziemniaczane (ziemniaki 87,7%, cebula 4,9%, oleje roślinne: rzepakowy, słonecznikowy, sól)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- bułka maślana (mąka pszenna, jaja, cukier, woda, margaryna, drożdże, mleko, aromat waniliowy, sól)
Wtorek 16.02.2021r.
I DANIE:
- zupa szczawiowa z jajkiem (woda, korpus, szczaw, jajka, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pulpet w sosie (mięso mielone wieprzowe, woda, jajka, bułka tarta z mąki pszennej, mąka pszenna, cebula, sól, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn, ziele angielskie)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona 68%, cebula, majonez [olej rzepakowy, woda, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), żółtko jaja, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól}, cukier ocet spirytusowy, jabłka 1%, sól, przyprawy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- gruszka
Środa 17.02.2021r.
I DANIE:
- barszcz czerwony (woda, korpus, buraki czerwone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk, czosnek granulowany, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- naleśnik (mąka pszenna, jajka, mleko, proszek do pieczenia, ser twarogowy, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- parówki (mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, octany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
- keczup (pomidory, cukier, ocet spirytusowy, sól, skrobia modyfikowana, aromat naturalny), majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja 6%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat) cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E 385), regulator kwasowości – kwas cytrynowy)
Czwartek 18.02.2021r.
I DANIE:
- rosół z makaronem (woda, udziec drobiowy/korpus, makaron - mąka pszenna, marchew, pietruszka, seler, cebula, lubczyk, natka pietruszki, koperek, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
II DANIE:
- kurczak w sosie słodko kwaśnym (filet drobiowy, woda, pomidory, marchew, papryka czerwona, cebula, pietruszka, cukier, ananas, pędy bambusa, mąka pszenna, ocet, sól, ocet ryżowy, czosnek)
- ryż (ryż, masło, sól)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- serek waniliowy (ser twarogowy, śmietanka, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna, substancje zagęszczająca: pektyny, mączka chleba świętojańskiego, białka mleka, naturalny aromat waniliowy, barwnik: karoteny)
Piątek 19.02.2021r.
I DANIE:
- zupa ogórkowa (woda, korpus, ogórki kiszone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z serem i słoniną (makaron-mąka pszenna, ser biały - mleko pasteryzowane, kultury bakterii kwasu mlekowego, sól, skwarki)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- płatki z mlekiem (mleko,mąka 74%: pszenna pełnoziarnista45%, ryżowa, kukurydziana, cukier, syrop z pszenicy i słodu jęczmiennego, kakao 6,2%, olej słonecznikowy, sól, aromaty, emulgator: lecytyna