Jadłospis 22.02. – 26.02.2021r. |
Poniedziałek 22.02.2021r.
I DANIE:
- zupa ziemniaczana (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, kapusta biała, cebula sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- budyń (mleko, cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat)
Wtorek 23.02.2021r.
I DANIE:
- zupa z zielonego groszku (woda, korpus, ziemniaki, groszek konserwowy, marchew, pietruszka seler, śmietana 18%, sól, pieprz, lubczyk, koperek, natka pietruszki, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kiełbasa (mięso wieprzowe (80%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizatory: trifosforany, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu (może zawierać: gluten, seler, gorczycę, soje, mleko))
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka Colesław (kapusta biała, marchew, kukurydza, seler,koperek, śmietana 18%, sól, pieprz, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- pomarańcza
Środa 24.02.2021r.
I DANIE:
- zupa fasolowa (woda, korpus, ziemniaki, fasola jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- leniwe z masłem (ziemniaki, twaróg, mąka pszenna, woda, jaja, mąka ziemniaczana, cukier, sól, masło, bułka tarta (mąka pszenna)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- kakao (mleko, kakao, cukier)
- biszkopty(mąka pszenna 43,8%, cukier, jaja 27,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, substancja spulchniająca (węglany amonu), aromat, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), barwnik (karoteny)
Czwartek 25.02.2021r.
I DANIE:
- barszcz biały z kiełbasą (woda, kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pieczeń (mięso mielone wieprzowe, pieczarki, papryka czerwona, ser żółty, woda, jajka, bułka tarta z mąki pszennej, mąka pszenna, cebula, sól, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn, ziele angielskie)
- kasza gryczana (kasza gryczana, masło, sól)
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona 68%, cebula, majonez [olej rzepakowy, woda, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), żółtko jaja, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól}, cukier ocet spirytusowy, jabłka 1%, sól, przyprawy)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- jogurt owocowy (mleko, cukier, truskawki 1,6%, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromat, barwnik: karminy, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz dodatkowo kultury: Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium Bb-12)
Piątek 26.02.2021r.
I DANIE:
- zupa grzybowa z makaronem (woda, korpus, ziemniaki, makaron (mąka pszenna), marchew, pietruszka, seler, podgrzybki, śmietana 18%, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
II DANIE:
- ryba zapiekana z serem (filety rybne 44%, mąka pszenna, sos (woda, ser 1,7%, mleko, oleje roślinne), pietruszka, sól, aromat, cukier, masło)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cukier, sól, olej rzepakowy)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- Knoppers - cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), odtłuszczone mleko w proszku (13,5%), mąka pszenna (12,3%), orzechy laskowe (9,1%), pełnoziarnista mąka pszenna (6,1%), kakao, tłuszcz mleczny (2,6%), kakao niskotłuszczowe, skrobia pszenna, emulgator: lecytyny (soja), produkt z serwatki (z mleka), pełnotłuste mleko w proszku (0,2%), sól, aromaty naturalne, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, mielone orzeszki ziemne. Może zawierać także migdały, inne orzechy i jaja.