Jadłospis 11.04. – 15.04.2022r. |
Poniedziałek 11.04.2022r.
I DANIE:
- zupa brokułowa (woda, korpus, brokuły, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, lubczyk, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z sosem mięsno-pomidorowym – makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, cebula sól, pieprz, bazylia, tymianek, lubczyk)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- kiwi
Wtorek 12. 04.2022r..
I DANIE:
- zupa warzywna (woda, korpus, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%,marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, papryka słodka czerwona, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pulpet w sosie (mięso mielone wieprzowe, woda, jajka, bułka tarta z mąki pszennej, mąka pszenna, cebula, sól, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn, ziele angielskie)
- kasza pęczak (kasza pęczak, masło, sól)
- surówka z pekinki (kapusta pekińska, kukurydza, papryka, ogórek, szczypiorek, koperek, sól, cukier, olej)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- herbatniki (mąka pszenna, cukier, tłuszcz palmowy, syrop cukru inwertowanego, serwatka w proszku (z mleka) skrobia, substancje spulchniające (E 503, E 500, E 450), sól, aromat, emulgator (lecytyna sojowa)
Środa 13. 04.2022r.
I DANIE:
- zupa fasolowa (woda, korpus, ziemniaki, fasola jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- leniwe z masłem (ziemniaki, twaróg, mąka pszenna, woda, jaja, mąka ziemniaczana, cukier, sól, masło, bułka tarta (mąka pszenna)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- babka piaskowa (mąka pszenna, mąka ziemniaczana, masło, cukru, jajka, proszek do pieczenia)
Czwartek 14. 04.2022r.
I DANIE:
- zacierka (woda, korpus, ziemniaki, makaron (mąka pszenna), marchew, pietruszka seler, mąka pszenna, sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, lubczyk)
II DANIE:
- filet z kurczaka (filet drobiowy z kurczaka, jajka, bułka tarta z mąki pszennej, sól, imbir, curry, majeranek, cukier, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, czosnek, kolendra, kminek, goździk, ziele angielskie)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- mini marchewka (marchew, masło, cukier, sól)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- kisiel (cukier, skrobia ziemniaczana 42,6%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne 0,4% (marchwi i hibiskusa, krokosza), witamina C, maltodekstryna, aromaty, sól)
Piątek 15. 04.2022r.
I DANIE:
- barszcz czerwony (woda, korpus, buraki czerwone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk, czosnek granulowany, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- placki ziemniaczane z sosem koktajlowym (ziemniaki 87,7%, cebula 4,9%, oleje roślinne: rzepakowy, słonecznikowy, sól; sos koktajlowy – keczup (pomidory, cukier, ocet spirytusowy, sól, skrobia modyfikowana, aromat naturalny), majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja 6%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat) cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E 385), regulator kwasowości – kwas cytrynowy))
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- Lubiś(mąka pszenna 23,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, jaja 12,5%, olej rzepakowy, stabilizator (glicerol), odtłuszczone mleko w proszku (3,8%)*, pełne mleko w proszku (2,5%)*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, dekstroza, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyna sojowa), aromaty, substancja zagęszczająca (guma guar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), *ekwiwalent 60% mleka świeżego)