Jadłospis 19.04. – 22.04.2022r. |
Wtorek 19. 04.2022r..
I DANIE:
- zupa ziemniaczana (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe z szynki, cebula, marchewka, mąka, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek, papryka czerwona)
- kasza pęczak (kasza pęczak, masło, sól)
- ogórek konserwowy (ogórki, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy (w tym koper, chrzan, czosnek, gorczyca)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- budyń (mleko, cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat)
Środa 20. 04.2022r.
I DANIE:
- zupa kalafiorowa (woda, korpus, kalafior, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, kapusta biała, cebula sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- jabłko
Czwartek 21. 04.2022r.
I DANIE:
- krupnik jęczmienny (woda, korpus, kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- udko (udko drobiowe, sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, olej)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- fasolka szparagowa (fasolka szparagowa, masło, cukier, sól)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- pączek (mąka pszenna, marmolada truskawkowy, jaja, cukier, woda, tłuszcz palmowy, margaryna (oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), drożdże, laktoza (z mleka), olej rzepakowy, emulgator: lecytyna sojowa, skórka pomarańczowa, drożdże, aromat waniliowy, sól)
Piątek 22. 04.2022r.
I DANIE:
- zupa z łupanego grochu (woda, korpus, ziemniaki, groch łupany, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryż z dżemem i śmietaną (ryż, masło, śmietana 18%, dżem (truskawki, maliny, jeżyny, borówki w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy)cukier wanilinowy, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- batonik zbożowy (składniki zbożowe 26% (płatki owsiane pełnoziarniste 12%, mąka kukurydziana, grys kukurydziany, mąka ryżowa), substancja wiążąca: maltitole, chipsy bananowe kawałki 22% (banany 55%, olej kokosowy, cukier, aromat), polewa o smaku kakaowo-mlecznym 17% (olej palmowy, serwatka w proszku z mleka, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa 1%, emulgatory: lecytyny i E 476, aromaty), maltodekstryna, miód piekarski, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: lecytyna, sól)