Jadłospis 05.09. – 09.09.2022r. |
Poniedziałek 05.09.2022r.
I DANIE:
- zupa ziemniaczana (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kasza jęczmienna z sosem mięsno-warzywnym (kasza jęczmienna, mięso mielone wieprzowe, marchewka, groszek zielony, pietruszka, seler, groszek zielony, brukselka, kalafior, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy, cebula sól, pieprz, czosnek, lubczyk)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- płatki z mlekiem (mleko, mąka 74%: pszenna pełnoziarnista45%, ryżowa, kukurydziana, cukier, syrop z pszenicy i słodu jęczmiennego, kakao 6,2%, olej słonecznikowy, sól, aromaty, emulgator: lecytyna)
Wtorek 06.09.2022r.
I DANIE:
- zupa barszcz biały z kiełbasą (woda, kiełbasa, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta z mąki pszennej,, cebula, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn oraz ziele angielskie, woda)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- ogórek konserwowy (ogórki, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy (w tym koper, chrzan, czosnek, gorczyca)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- banan
Środa 07.09.2022r.
I DANIE:
- zupa ogórkowa (woda, korpus, ogórki kiszone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z serem i słoniną (makaron-mąka pszenna, ser biały - mleko pasteryzowane, kultury bakterii kwasu mlekowego, sól, skwarki)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- kisiel (cukier, skrobia ziemniaczana 42,6%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne 0,4% (marchwi i hibiskusa, krokosza), witamina C, maltodekstryna, aromaty, sól)
Czwartek 08.09.2022r.
I DANIE:
- zupa kalafiorowa (woda, korpus, kalafior, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kurczak w sosie słodko kwaśnym (filet drobiowy, woda, pomidory, marchew, papryka czerwona, cebula, pietruszka, kukurydza, cukier, ananas, pędy bambusa, mąka pszenna, ocet, sól, ocet ryżowy, czosnek)
- ryż (ryż, masło, sól)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- serek waniliowy (ser twarogowy, śmietanka, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna, substancje zagęszczająca: pektyny, mączka chleba świętojańskiego, białka mleka, naturalny aromat waniliowy, barwnik: karoteny)
Piątek 09.09.2022r.
I DANIE:
- zupa grzybowa z makaronem (woda, korpus, ziemniaki, makaron (mąka pszenna), marchew, pietruszka, seler, podgrzybki, śmietana 18%, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
II DANIE:
- ryba zapiekana z serem (filety rybne, mąka pszenna, sos (woda, ser, mleko, oleje roślinne), pietruszka, sól, aromat, cukier, masło)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cukier, sól, olej rzepakowy)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- herbatniki (mąka pszenna, cukier, tłuszcz palmowy, syrop cukru inwertowanego, serwatka w proszku (z mleka) skrobia, substancje spulchniające (E 503, E 500, E 450), sól, aromat, emulgator (lecytyna sojowa)