Jadłospis 03.10. – 07.10.2022r. |
Poniedziałek 03.10.2022r.
I DANIE:
- zupa ziemniaczana (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kasza jęczmienna z sosem mięsno-warzywnym (kasza jęczmienna, mięso mielone wieprzowe, marchewka, groszek zielony, pietruszka, seler, groszek zielony, brukselka, kalafior, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy, cebula sól, pieprz, czosnek, lubczyk)
- kompot(woda, truskawki, cukier)
Podwieczorek:
- placek drożdżowy (mąka pszenna, drożdże, mleko, jajka, margaryna, cukier)
Wtorek 04.10.2022r.
I DANIE:
- zupa pieczarkowa (woda, korpus, ziemniaki, pieczarki, marchew, pietruszka seler, śmietana 18%, mąka pszenna, sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, lubczyk)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta z mąki pszennej,, cebula, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn oraz ziele angielskie, woda)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- buraczki (buraki, sól, cukier, kwasek cytrynowy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- banan
Środa 05.10.2022r.
I DANIE:
- zupa brokułowa (woda, korpus, brokuły, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, lubczyk, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba (filety z miruny, mąka pszenna, jajko, sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, olej rzepakowy)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona 68%, cebula, majonez [olej rzepakowy, woda, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), żółtko jaja, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól}, cukier ocet spirytusowy, jabłka 1%, sól, przyprawy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- jogurt owocowy (mleko, cukier, truskawki 1,6%, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromat, barwnik: karminy, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz dodatkowo kultury: Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium Bb-12)
Czwartek 06.10.2022r.
I DANIE:
- zacierka (woda, korpus, ziemniaki, makaron (mąka pszenna), marchew, pietruszka seler, mąka pszenna, sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, lubczyk)
II DANIE:
- forszmak (schab wieprzowy, filet drobiowy, kiełbasa, ogórek kiszony, koncentrat pomidorowy, czosnek, majeranek, sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- sernik (mąka pszenna, ser twarogowy, jaja, margaryna, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy)
Piątek 07.10.2022r.
I DANIE:
- zupa z łupanego grochu (woda, korpus, ziemniaki, groch łupany, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryż z dżemem i śmietaną (ryż, masło, śmietana 18%, dżem (truskawki, maliny, jeżyny, borówki w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancja żelująca – pektyna, substancja zagęszczająca – guma guar, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy i cytrynian trisodowy)cukier wanilinowy, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- herbatniki (mąka pszenna, cukier, tłuszcz palmowy, syrop cukru inwertowanego, serwatka w proszku (z mleka) skrobia, substancje spulchniające (E 503, E 500, E 450), sól, aromat, emulgator (lecytyna sojowa)