Jadłospis 17.10. – 21.10.2022r. |
Poniedziałek 17.10.2022r.
I DANIE:
- krupnik ryżowy (woda, korpus, ryż, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron (mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, kapusta biała, cebula sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek)
- kompot(woda, truskawki, cukier)
Podwieczorek:
- kisiel (cukier, skrobia ziemniaczana 42,6%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne 0,4% (marchwi i hibiskusa, krokosza), witamina C, maltodekstryna, aromaty, sól)
Wtorek 18.10.2022r.
I DANIE:
- zupa szczawiowa z jajkiem (woda, korpus, szczaw, jajka, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe z szynki, cebula, marchewka, mąka, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek, czosnek, papryka czerwona)
- kasza pęczak (kasza pęczak, masło, sól)
- surówka porowa (kapusta biała, por, marchew, seler,koperek, śmietana 18%, sól, pieprz, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- jabłko
Środa 19.10.2022r.
I DANIE:
- kapuśniak (woda, korpus, kapusta kiszona, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytniarazowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pierogi ruskie (mąka pszenna – gluten, twaróg - laktoza, ziemniaki, woda, cebula, olej roślinny, jaja, sól, pieprz, kurkuma)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- drożdżówka (mąka pszenna, marmolada truskawkowy, jaja, cukier, woda, tłuszcz palmowy, margaryna (oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), drożdże, laktoza (z mleka), olej rzepakowy, emulgator: lecytyna sojowa, skórka pomarańczowa, drożdże, aromat waniliowy, sól)
Czwartek 20.10.2022r.
I DANIE:
- zupa pomidorowa z makaronem (woda, korpus, makaron (mąka pszenna) koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk)
II DANIE:
- udko (udko drobiowe, sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, olej)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- marchewka z groszkiem (marchewka, groszek, mąka pszenna, masło, sól, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- jogurt owocowy (mleko, cukier, truskawki 1,6%, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromat, barwnik: karminy, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz dodatkowo kultury: Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium Bb-12)
Piątek 21.10.2022r.
I DANIE:
- zupa ogórkowa (woda, korpus, ogórki kiszone, śmietana 18%, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy)
II DANIE:
- ryba (filety z miruny, mąka pszenna, jajko, sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, olej rzepakowy)
- ziemniaki (ziemniaki, masło, sól)
- surówka „smakuj zdrowia”(kapusta biała, marchew, seler, śmietana 18%, sól, pieprz, cukier)
- herbata (woda, herbata czarna, cukier)
Podwieczorek:
- Knoppers (cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), odtłuszczone mleko w proszku (13,5%), mąka pszenna (12,3%), orzechy laskowe (9,1%), pełnoziarnista mąka pszenna (6,1%), kakao, tłuszcz mleczny* (2,6%), kakao niskotłuszczowe, skrobia pszenna, emulgator: lecytyny (soja), produkt z serwatki (z mleka), pełnotłuste mleko w proszku (0,2%), sól, aromaty naturalne, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, mielone orzeszki ziemne. Może zawierać także migdały, inne orzechy i jaja)