Jadłospis 03.02 – 07.02.2025r. |
Poniedziałek 03.02.2025r.
I DANIE:
- krupnik ryżowy (woda, korpus, ryż, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), lubczyk, czosnek granulowany, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z sosem mięsno-pomidorowym (makaron (mąka pszenna), woda, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), cebula, sól, sos boloński 9 suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, zioła 2% (oregano, liść pietruszki, tymianek, bazylia), oliwa z oliwek, zagęszczony sok z buraka, skrobia kukurydziana, przyprawy, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca) pieprz czarny, bazylia, tymianek, lubczyk)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- gruszka
Wtorek 04.02.2025r.
I DANIE:
- zupa z soczewicy (woda, korpus, ziemniaki, soczewica czerwona, koncentrat pomidorowy (pomidory), śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk))
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- parówki (mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, octany sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu, woda, sól)
- ziemniaki (ziemniaki, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- surówka Colesław (kapusta biała, marchew, kukurydza, seler,koperek, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), sól, pieprz czarny, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- budyń (mleko, cukier, skrobia (ziemniaczana 67,5%, kukurydziana) aromat, kurkumina (E100), karoteny, beta-karoten)
Środa 05.02.2025r.
I DANIE:
- barszcz czerwony (woda, korpus, buraki czerwone, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), marchew, pietruszka, seler, koncentrat barszczu (zagęszczony sok z burakó czerwonych (59,2%), woda, cukier, sól, kwas cytrynowy, ekstrakty przypraw, glukoza, aromaty, proszek serwatkowy-mleko), przyprawy (zawierają mleko, soję, seler), ekstrakt selera, por suszony) , cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy(gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek)), lubczyk, czosnek granulowany, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- leniwe z masłem (ziemniaki, twaróg, mąka pszenna, woda, jaja, mąka ziemniaczana, cukier, sól, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), bułka tarta (mąka pszenna)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- Kinder Mleczna Kanapka (pasteryzowane mleko (40%), olej palmowy, cukier, mąka pszenna, mleko odtłuszczone w proszku, miód %%, masło odwodnione, jaja w proszku, kakao w proszku o obniżonej wartości tłuszczu, otręby pszenne drobne, substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, węglan amonu), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty, sól)
Czwartek 06.02.2025r.
I DANIE:
- kapuśniak z białej kapusty (woda, korpus, kapusta biała, ziemniaki, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy ((gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), lubczyk, czosnek granulowany, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- polędwiczki w sosie (polędwiczki wieprzowe, mąka pszenna, sól, sos (woda, mąka pszenna, skrobia modyfikowana, sól, cukier, aromaty, całkowicie utwardzony, tłuszcz palmowy, cebula suszona,m czosnek suszony, olej palmowy, ekstrakt drożdży, hydrolizat białka pszennego, przyprawy, cukier karmelizowany, kwas cytrynowy) olej)
- kasza pęczak (kasza pęczak, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- marchewka z chrzanem (marchew, jabłko, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), chrzan, sól, cukier)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- galaretka (cukier, żelatyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwniki: antocyjany, kurkumina, koszelina. Może zawierać: soję, mleko, pszenicę)
Piątek 07.02.2025r.
I DANIE:
- zupa fasolowa (woda, korpus, ziemniaki, fasola jaś, kiełbasa (mięso wieprzowe (80%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizatory: trifosforany, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu (może zawierać: gluten, seler, gorczycę, soje, mleko) marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy((gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), lubczyk, czosnek granulowany, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba (filety z miruny, mąka pszenna, jajko, bułka tarta z mąki pszennej, olej, sól, imbir, curry, majeranek, cukier, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, czosnek, kolendra, kminek, goździk, ziele angielskie, pieprz cytrynowy (pieprz czarny, starta skórka cytrynowa)
- ziemniaki (ziemniaki, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona 68%, cebula, majonez [olej rzepakowy, woda, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), żółtko jaja, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól}, cukier ocet spirytusowy, jabłka 1%, sól, przyprawy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- drożdżówka(mąka pszenna, drożdże, mleko, jajka, margaryna (oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cukier)