|
Jadłospis 22 – 23.12.2025r. |
Poniedziałek 22.12.2025r.
I DANIE:
- zupa kalafiorowa (woda, korpus, kalafior, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), seler, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z sosem mięsno-pomidorowym (makaron (mąka pszenna), woda, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy (pomidory), cebula, sól, sos boloński 9 suszone warzywa (pomidor 48,2%, cebula 4,4%, czerwona papryka, czosnek 3,3%), cukier, sól, mąka pszenna, zioła 2% (oregano, liść pietruszki, tymianek, bazylia), oliwa z oliwek, zagęszczony sok z buraka, skrobia kukurydziana, przyprawy, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca) pieprz czarny, bazylia, tymianek, lubczyk)
- kompot (woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- jabłko
Wtorek 23.12.2025r.
I DANIE:
- zupa makaronowa (woda, korpus, ziemniaki, makaron (woda, mąka pszenna), marchew, pietruszka seler, mąka pszenna, sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, lubczyk, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), lubczyk, czosnek granulowany, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
II DANIE:
- potrawka z kurczaka (woda, mięso drobiowe (filet i ćwiartka drobiowa), marchew, cebula, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól, pieprz, koperek, lubczyk, natka pietruszki, imbir, curry, majeranek, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, czosnek, kolendra, kminek, goździki oraz ziele angielskie)
- kasza kuskus (kasza kuskus, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- surówka z sałaty lodowej (sałata lodowa, papryka czerwona, ogórek świeży, cebula fioletowa, olej, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat) cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E 385), regulator kwasowości – kwas cytrynowy)) sól, pieprz czarny, cukier)
- kompot (woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- Knoppers (cukier, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), odtłuszczone mleko w proszku (13,5%), mąka pszenna (12,3%), orzechy laskowe (9,1%), pełnoziarnista mąka pszenna (6,1%), kakao, tłuszcz mleczny* (2,6%), kakao niskotłuszczowe, skrobia pszenna, emulgator: lecytyny (soja), produkt z serwatki (z mleka), pełnotłuste mleko w proszku (0,2%), sól, aromaty naturalne, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, mielone orzeszki ziemne. Może zawierać także migdały, inne orzechy i jaja)





