Poniedziałek 29.12.2025r.
I DANIE:
- krupnik ryżowy (woda, korpus, ryż, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), lubczyk, czosnek granulowany, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron a la carbonara (makaron-mąka pszenna, woda, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), boczek wędzony (boczek wieprzowy 88%, woda, sól, białko sojowe, stabilizatory E-451, E-452, substancja zagęszczająca: E-407, maltodekstryna, glukoza, przeciwutleniacze: E-316, E-301; aromaty, białko wieprzowe, substancja konserwująca: E-250. Produkt może zawierać jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę); pomysła na carbonare (śmietana 30%, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia ziemniaczana, ser w proszku (z mleka) 23,0% (w tym camembert 7,5%, parmezan 0,8%, gouda 0,25%), sól, wędzony tłuszcz wieprzowy, aromaty (z mlekiem), serwatka w proszku (z mleka), cukier, liść pietruszki, przyprawy, oliwa z oliwek, mąka pszenna, żółtko jaja w proszku, aromat dymu wędzarniczego)
- kompot (woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- kisiel (cukier, skrobia ziemniaczana 42,6%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne 0,4% (marchwi i hibiskusa, krokosza), witamina C, maltodekstryna, aromaty, sól)
Wtorek 30.12.2025r.
I DANIE:
- barszcz biały z jajkiem (woda, korpus, jajka, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- forszmak (szynka wieprzowa, filet drobiowy, kiełbasa (mięso wieprzowe (80%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizatory: trifosforany, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu (może zawierać: gluten, seler, gorczycę, soje, mleko), ogórek kiszony(ogórki, woda, sól, czosnek, chrzan, koper, liść laurowy), koncentrat pomidorowy (pomidory), czosnek, majeranek, sól, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), pieprz czarny)
- ziemniaki (ziemniaki, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- kompot (woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- herbatniki (mąka pszenna, cukier, tłuszcz palmowy, syrop cukru inwertowanego, serwatka w proszku (z mleka) skrobia, substancje spulchniające (E 503, E 500, E 450), sól, aromat, emulgator (lecytyna sojowa)
Środa 31.12.2025r.
I DANIE:
- zupa ogórkowa (woda, korpus, ogórki kiszone (ogórki, woda, sól, czosnek, chrzan, koper, liść laurowy), śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z serem i słoniną (makaron-mąka pszenna, woda, ser twarogowy półtłusty (mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), sól, skwarki)
- kompot (woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- mus owocowy Kubuś (przeciery z: bananów (30%), jabłek (28%) i truskawek (27%), soki z zagęszczonych soków z: jabłek (10%) i marchwi (5%))





