Jadłospis 03.03 – 07.03.2025r. |
Poniedziałek 03.03.2025r.
I DANIE:
- zupa ogórkowa (woda, korpus, ogórki kiszone (ogórki, woda, sól, czosnek, chrzan, koper, liść laurowy), śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, koperek, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca białam kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z serem i słoniną (makaron-mąka pszenna, woda, ser twarogowy półtłusty (mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), sól, skwarki)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- babka piaskowa(mąka pszenna, mąka ziemniaczana, masło (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), cukru, jajka, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka pszenna, skrobia)
- herbata(herbata czarna, woda, cukier)
Wtorek 04.03.2025r.
I DANIE:
- barszcz biały z jajkiem (woda, korpus, jajka, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca białam kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- gołąbki bez zawijania (mięso mielone wieprzowe, kapusta biała, koncentrat pomidorowy (pomidory), jajka, bułka tarta z mąki pszennej, cebula, papryka słodka, czosnek, gorczyca, kolendra, majeranek, marchew, tymianek, pieprz czarny, chili, rozmaryn oraz ziele angielskie, woda, , śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych))
- ziemniaki (ziemniaki, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- jabłko
Środa 05.03.2025r.
I DANIE:
- zupa jarzynowa (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, groszek zielony, fasolka szparagowa, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca białam kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- jajko w sosie śmietanowo - musztardowym ze szczypiorkiem i rzodkiewką (jajko, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat) cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E 385), regulator kwasowości – kwas cytrynowy), szczypiorek, rzodkiewka, sól)
- ziemniaki (ziemniaki, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- Danio w tubce o smaku waniliowym (twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier, skrobia kukurydziana, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, sok z cytryny zagęszczony)
Czwartek 06.03.2025r.
I DANIE:
- zupa pomidorowa z ryżem (woda, korpus, ryż, koncentrat pomidorowy (pomidory), śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca białam kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- ryba w kostce (filety rybne 75%, mąka pszenna, olej, sól, aromat, cukier, masło)
- ziemniaki (ziemniaki, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- surówka meksykańska (kapusta biała 73%, marchew, majonez [olej rzepakowy, woda, musztarda (woda, mączka gorczycy, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), żółtko jaja, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól}, kukurydza 5%, cukier, por, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- mus owocowy Kubuś (przeciery z: bananów (30%), jabłek (28%) i truskawek (27%), soki z zagęszczonych soków z: jabłek (10%) i marchwi (5%))
Piątek 07.03.2025r.
I DANIE:
- zupa fasolowa (woda, korpus, ziemniaki, fasola jaś, kiełbasa (mięso wieprzowe (80%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizatory: trifosforany, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu (może zawierać: gluten, seler, gorczycę, soje, mleko) marchew, pietruszka, seler, cebula, koperek, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy(gorczyca białam kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), lubczyk, czosnek granulowany, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- pierogi ruskie (mąka pszenna – gluten, twaróg - laktoza, ziemniaki, woda, cebula, olej roślinny, jaja, sól, pieprz, kurkuma)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- ciastka owsiane (płatki owsiane, mąka pszenna, margaryna(oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), jajka, cukier, proszek do pieczenia(substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), słonecznik, żurawina, orzechy włoskie)