Jadłospis 10.02 – 14.02.2025r. |
Poniedziałek 10.02.2025r.
I DANIE:
- zupa ogonowa (woda, korpus, ziemniaki, koncentrat pomidorowy(pomidory), śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna, papryka słodka czerwona, koperek, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- łazanki z kapustą i mięsem (makaron (woda, mąka pszenna), mięso mielone wieprzowe, kapusta biała, cebula sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), majeranek, czosnek)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- budyń (mleko, cukier, skrobia (ziemniaczana 67,5% kukurydziana), aromat, kurkumina (E 100, karoteny; beta-karoten)
Wtorek 11.02.2025r.
I DANIE:
- barszcz biały z kiełbasą (woda, kiełbasa (mięso wieprzowe (80%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizatory: trifosforany, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu (może zawierać: gluten, seler, gorczycę, soje, mleko))., marchew, pietruszka, seler, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), cebula, koperek, mąka pszenna, sól, majeranek, czosnek, pieprz czarny, pieprz ziołowy(gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- filet z pieca (woda, mięso drobiowe - filet, marchew, cebula, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja 6%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat) cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E 385), regulator kwasowości – kwas cytrynowy), sól, pieprz, koperek, lubczyk, natka pietruszki, imbir, curry, majeranek, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, czosnek, kolendra, kminek, goździki oraz ziele angielskie)
- ziemniaki (ziemniaki, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- surówka indyjska (kapusta biała, marchew, cukier, curry, przyprawy.)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- banan
Środa 12.02.2025r.
I DANIE:
- zupa grzybowa (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, podgrzybki, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- makaron z truskawkami (makaron-mąka pszenna, woda, truskawki, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), cukier, cukier wanilinowy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- cebularz (mąka pszenna, drożdże, mleko, jajka, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól, cebula, śmietana 18%(śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), mak)
Czwartek 13.02.2025r.
I DANIE:
- zupa jarzynowa (woda, korpus, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, groszek zielony, fasolka szparagowa, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
- chleb razowy (mąka żytnia 26|%, mąka żytnia razowa 26%, mąka pszenna 26%, woda, ziarna słonecznika, sól, drożdże, zaciemniacz słodowy, (ekstrakt słodu jęczmiennego)
II DANIE:
- gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe z szynki lub łopatki, cebula, marchewka, mąka pszenna, sól, sos (woda, mąka pszenna, skronia modyfikowana, sól, cukier, aromaty, całkoiwicie utwardzony tłuszcz palmowy, cebula suszona, czosnek suszony, olej palmowy, ekstrakt drożdży, hydrolizat białka pszennego, przyprawy, cukier karmelizowany, kwas cytrynowy)
- kasza gryczana (kasza gryczana, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- ogórek kiszony( ogórki, woda, sól, czosnek, chrzan, koper, liść laurowy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- jabłko
Piątek 14.02.2025r.
I DANIE:
- zupa koperkowo-ryżowa (woda, korpus, ryż, marchew, pietruszka, śmietana 18% (śmietana pasteryzowana homogenizowana, kultury bakterii mlekowych), śmietana 30% (śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), seler, cebula, koperek, lubczyk, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy (gorczyca biała, kolendra, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), liść laurowy, ziele angielskie)
II DANIE:
- ryba zapiekana z serem (filety rybne 75%, mąka pszenna, olej, sos (woda, ser 1,7%, mleko, oleje roślinne), pietruszka, sól, aromat, cukier, masło)
- ziemniaki (ziemniaki, masło 82% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii mlekowych), sól)
- surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona (kapusta, marchew, zalewa - woda, sól, sorbinian potasu E202 - substancja konserwująca), marchew, jabłko, cukier, sól, olej rzepakowy)
- kompot(woda, jabłka, cukier)
Podwieczorek:
- Lubiś (mąka pszenna 23,6%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, jaja 12,5%, olej rzepakowy, stabilizator (glicerol), odtłuszczone mleko w proszku (3,8%)*, pełne mleko w proszku (2,5%)*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, dekstroza, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyna sojowa), aromaty, substancja zagęszczająca (guma guar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), *ekwiwalent 60% mleka świeżego)